Tippek a változások túléléséhez! I.

🎡 Igaz, hogy most a négy fal közé vagy szorulva, azonban én most egy képzeletbeli sétára hívlak. Velem tartasz?

🎠🎢🎡🏟Emlékszel gyerekkorodban, amikor búcsúban vagy vidámparkban voltál, ahol a gyerekek visítoztak a hullámvasúton, ahol az óráskerék az égbe repített, ahol plüssmaciért küzdöttél a céllövöldében? Egy olyan világba csöppentél, ahol a képzelet uralkodott, ahol szokatlan dolog történtek, ahol semmi sem volt lehetetlen.

Ha hajlamos vagy lehurrogni a nagy gondolatokat azzal, hogy "Ááá.. úgysem fog sosem sikerülni..!", gondolj a vidámparkban tett képzeletbeli sétádra, és adj esélyt magadnak, "Miért is ne..?! próbálhatnál ki valamit.

👀 Hunyd be most a szemed... és képzeletben látogass el egy ilyen helyre, ints búcsút a mindennapi világnak. Nézz jól körül! Mit látsz? Milyen hangokat hallasz? Milyen illatokat érzel?

👀 Most ülj fel az óriáskerékre, akaszd be a láncot, nehogy kiess. Engedd, hogy a kerék szép lassan a magasba emeljen!

👀 Tekints most onnan fentről az életedre, van időd! Nézz alaposan körbe! Min változtat a távolság? Milyen összefüggések tűnnek fel ebből a magasságból, amelyek fölött a mindennapi közelség miatt átsiklottál?
Ha az óriáskerék fel tud repíteni az égig, a gondolataid miért ne szállhatnának addig?

🎡 Képzeld azt, hogy minél magasabbra visz az óriáskerék, annál jobban nő a megoldóképességed ereje, lépésről lépésre, ahogy egyre jobban haladsz felfelé, gondold át mindig a következő lépést, mit kockáztatnál még, mit lépnél meg?

Tippek a változások túléléséhez! II.

🎈Utaztál már hőlégballonnal?

Aki hőlégballonos utazásra indul, annak ki kell dobnia a nehezéket, hogy a megfelelő magasságba emelkedhessen.
Nincs ez másként a vállalkozások esetében sem: ha valami újat szeretnél, ha valamin változtatnál, meg kell szabadulni valami régitől, ami lehet már berögzült szokás, energiaromboló emberi kapcsolatok vagy éppenséggel valamilyen nem túl előnyös hiányosság.
Használd ki ezt a lelassult állapotot arra, hogy átgondolod, mik a te homokzsákjaid, amiktől meg kell szabadulnod.

❗️ Idézd fel emlékeidben egy olyan helyzetet, amikor nagy lépést tettél meg előre, amikor valami igazán új dolgot meg mertél tenni.

❗️ Gondold át milyen nehezéktől kellett akkor megszabadulnod, hogy mindezt meg tud valósítani! Milyen meggyőződésedtől, viselkedésmódtól, emberektől, helyszíntől kellett megválnod az előrelépés érdekében?

❗️ Menjünk tovább... Vedd számba életed során valamennyi nagyobb változását. Minden alkalommal fontos volt, hogy megszabadulj valamilyen nehezéktől?

 Jelenleg milyen súlyok akadályoznak abban, hogy elérd a vágyott célodat?

Az élet olyan mint egy hőlégballonos utazás, a nehezéknek is célja van, hiszen korábban valamiért azt fontosnak tartottad. Mielőtt konkrét terveket kovácsolnál arra, hogyan szabadulj meg ezektől a súlyoktól, tisztázd magadban, hogy
- valaha miért vitted magaddal a fedélzetre ezeket,
- milyen szerepet tölt be az életedben és azt is, hogy
- milyen intézkedéseket teszel annak érdekében, hogy elviseld a hiányukat vagy okosan pótold.